БОТУЛИНОВ ТОКСИН (БОТОКС)

Ботулиновият токсин е невротоксин, който блокира предаването на нервния импулс от неврона към мускулното влакно. По този начин мускулът остава в състояние на релаксация, т.е. не се съкращава и не може да набръчка кожата, разположена над него.

Ефекта настъпва от 24-я час до 72 часа и достига своя оптимум 1-2 седмици по-късно.Средната продължителност на действие е от 2 до 6 месеца. С течение на времето активността на токсина намалява и мимиката се възстановява до степен, близка до първоначалната. 

Основното предимство на ботокса е, че осигурява покой на мимическите мускули, поради което съществуващите линии и бръчки не се задълбочават, а се предотвратява формирането на нови. Средната продължителност на действие е от 2 до 6 месеца. С течение на времето активността на токсина намалява и мимиката се възстановява до степен, близка до първоначалната. Основното предимство на ботокса е, че осигурява покой на мимическите мускули, поради което съществуващите линии и бръчки не се задълбочават, а се предотвратява формирането на нови.

 

Подходящи зони за поставяне на ботулиновият токсин (Ботокс) са :

 

хоризонтални бръчки на челото

бръчки между веждите

бръчки край очите – пачи крак

ботокс за отпускане на брадичката

ботокс за повдигане на ъгъла на устните

ботокс за гъми смайл – за покриване на венците

ботокс за повдигане на върха на носа

ботокс за пушачески бръчки-баркод

ботокс за шията – Нефертити лифтинг

ботокс за лифтиране на веждите

За хиперхидроза (прекомерно изпотяване) на длани, стъпала, мишници.