ХИДРАТАЦИЯ 

Процедурата за дълбока хидратация представлява естетична терапия, извършвана във визита на специалист с цел подобряване на влагата на кожата. Стандартната практика включва употребата на специализирани продукти и методи, предназначени за достигане на дълбока хидратация на кожните слоеве.

 

Процедурата започва с почистване на кожата, отстранявайки всички замърсявания и подготвяйки я за следващите стъпки. След това се нанася хидратираща маска или серум, проникващи дълбоко в кожата, осигурявайки интензивна влага.

Обичайните съставки включват хиалуронова киселина, глицерин, алое вера и други овлажнители, които задържат влагата в кожата. Използването на специализирано оборудване като ултразвуково устройство или микротокова машина може да насърчи по-дълбоко проникване на продуктите и повишаване на ефективността им.

 

Предимствата от дълбоката хидратация включват:

 

Подобрена хидратация и задържане на влага в кожата

Повишена еластичност и стегнатост

Намаление на фини линии и бръчки

Подобрена текстура и тонус

Подобрено излъчване и яркост

Процедурите са подходящи за суха, дехидратирана или зряла кожа, както и за поддържане на оптималното здраве и хидратация. Могат да бъдат прилагани самостоятелно или като част от общата грижа за кожата.

 

Лекарите предлагат специализирани терапии, като:

 

Дермални филъри за възстановяване на влагата и плътността

Мезотерапия с коктейл от витамини и хиалуронова киселина

Терапия с богата на тромбоцити плазма за стимулиране на производството на колаген

Микроигли с хиалуронова киселина за дълбоко хидратиране и подмладяване на кожата.