BCN CLASSICS

Amino Acids

Хранителен разтвор на базата на аминокиселини, които са универсални естествени съставки. Те включват синтеза на колаген и фибробласти. Ревитализира, реструктурира и регенерира кожата, подобрявайки гъвкавостта, еластичността и блясъка.

Argilerine

Противобръчков разтвор, който комбинира две активни съставки за получаване на лек и нетоксичен ботокс ефект. Предотвратява появата на бръчки посредством намалянето на мускулната контракция. Аргилеринът е верига от шест аминокиселини, която подобрява вида на съществуващите бръчки.

Artichoke Extract

Антицелулитен разтвор на базата на екстракт от артишок, който премахва мастните натрупвания, детоксикира черния дроб и помага за понижаване на холестерола. Действа като диуретик и вазоконструктор, стимулирайки лимфната система. Благодарение на активната съставка цинарин, той има свойството да унищожава целулита и да елиминира появата на „портокалова кожа“.

Asian Centella

Активиращ разтвор, който подобрява кръвообращението, особено в областите, засегнати от целулит – тонизира кожата и стимулира синтеза на колаген. Допълнително средство при заздравяване на рани с по-добра епителизация. Повишава тонуса и еластичността на съдовите стени, помага за резорбиране на отока и повишава устойчивостта на кръвоносните капиляри.

Biotin

Регенериращ разтвор, необходим за растежа на клетките, производството на мастни киселини и метаболизирането на мазнините и аминокиселините. Подобрява структурата и текстурата на кожата. Ускорява синтеза на липиди, изчиства бръчките и значително намалява появата им.

Caffeine

Липолитичен разтвор, който подобрява кръвообръщението и стимулира адипоцитите да разграждат мастната тъкан. Подпомага метаболизма при изгаряне на локализирани мазнини. Тонизира кожата, намалява и предотвратява появата на целулит.

Dexpanthenol 20%

Подхранващ разтвор, който действа като емулгатор, подобрява хидратацията на роговия слой, намалява трансепидермалната загуба на вода и поддържа естествената еластичност на кожата.

DMAE 2.5%

Противобръчквов разтвор, който се използва за лифтинг. DMAE е невромедиатор, който е изключително важен за кожата. Кератиноцитите, миофибробластите, ендотелните клетки имат мембранни рецептори, които са стимулирани от ацетилхолина. Ползата от DMAE е комбинативна стимулация на фибробластните мембранни рецептори и за повишаване концентрацията на миофиламентите в цитоплазмата, последните от които са отговорни за създаването на мускулни контракции.

DNA Liquid

Антибръчков разтвор с отлични антиоксидантни и хидратиращи свойства, предпазва клетъчните мембрани от оксидативно разрушаване. Свойствата му са да укрепва съединителната тъкан, като стимулира регенеративния процес.

Ginkgo Biloba

Антицелулитен разтвор, който подобрява кръвообръщението чрез разширяване на микрокапилярите, като същевременно укрепва съдовите стени. Това двойно действие прави разтвора на Гинко Билоба идеален за разграждане на локализираните мазнини и борбата с целулита, като оставя кожата гладка и тонизирана.

Glutathione + Vit. C

Антиоксидантен и регенериращ коктейл за уморена кожа и за предотвратяване на преж девременно стареене. Има детоксикиращи свойства и действа срещу хиперпигментацията. Също така предотвратява разширяването и разкъсването на кръвоносните съдове.

Glutathione 100mg

Антиоксидантен ратвор, който защитава клетките по време на процеса на стареене. Действа като антиоксидант и детоксикиращ агент. Способността на глутатиона да подтиска меланиновия синтез го прави основен компонент в процеса на депигментация и срещу мелазма. Той регенерира клетките, укрепва клетъчния имунитет и помага за изхвърлянето на токсините от организма.

Glutathione 600mg

Детокс разтвор със силно антиоксидантно действие. Глутатионът има защитни свойства и се бори със сводните радикали, като същевременно изсветлява кожата. Предпазва клетките от стареене, като действа едновременно като антиоксидант и детоксикиращ агент.

Glycolic Acid 1%

Освежаващ разтвор, който регенерира кожата и стимулира образуването на колаген и еластин. Има подмладяващи и освежаващи свойства. Използвана в комбинация с поливитамини, гликоловата киселина помага за намаляване на стриите и отпушва порите, като предотвратява образуването на акне.

Hyaluronic Acid 0.8%

Антибръчков разтвор, който помага за поддържане на еластичността на кожата. Хиалуроновата киселина образува хидратиращ филм, като по този начин задържа водата в междуклетъчната матрица на дермалната тъкан.

Hyaluronic Acid 2%

Антибръчков разтвор, който хидратира и поддържа еластичността на кожата. Хиалуроновата киселина запълва пространството между влакната на колагена и еластина. Разтворът улеснява абсорбирането на други активни вещества от кожата, което го прави идеална хидратираща основа.

Hyaluronic Acid 3.5%

Антибръчков разтвор, който улавя и задържа водните молекули и кожата е хидратирана и с подобрена еластичност на дермалната и епидермалната тъкан. Той е подходяща основа, която улеснява проникването на други полезни съставки.

Hyaluronidase 1500UI

Антицелулитен разтвор с протеинов ензим, ефективен при третиране на фиброза в резултат на целулит. Тази активна съставка предотвратява хиперполимеризацията на гликозаминогликана, в резултат на което се получава задържането на вода. Така той предпазва от задържането на течности и появата на портокалова кожа.

L-Carnitine 20%

В естествената си форма в тялото, Л-Карнитинът е аминокиселина която стимулира метаболизма на мазнините. След разграждането на мастните депа, мобилизира мастните киселини в кръвния поток, прикрепя се към тях и ги пренася в клетката, където мазнините се разграждат и се освобождава енергия. Л-Карнитинът и неговите естери защитават клетките от окислително увреждане.

Organic Silica & DMAE

Антибръчков разтвор, който съчетава две активни съставки- органичен силиций и ДМАЕ. Регенериращият разтвор на DMAE има моментален лифтинг ефект, като стяга отпуснатия тургор на лицето и подобрява вида на зрялата кожа, предпазва я от свободните радикали.

Organic Silica 0,5%

Регенериращият разтвор на Органичен силициев диоксид изглажда, тонизира и лифтира кожата, като забавя процеса на стареене. Като структурен елемент на съединителната тъкан, органичният силициев диоксид хидратира, обновява и регенерира клетките. Стимулира и регулира пролиферацията на фибробластите, засилва синтеза на колаген и стимулира регенерацията на еластичните влакна.

Phosphatidylcholine 5%

Фосфатидилхолинът е невероятен продукт, който повлиява локализираните мазнини и оформя контура на тялото. Може да се използва и за премахване на липоми с лед липосукция. Фосфатидилхолинът, който се съдържа естествено в клетъчните мембрани, разгражда мазнините и улеснява емулгирането им в най- малки частици, което позволява лесното им разграждане и превръщането им в енергия.

Polyvitamins

Витаминен комплекс, който подхранва кожата. Той доставя основни енергизиращи елементи, които стимулират естествените процеси в кожата. Витамините А, С, Е, комбинирани с В-комплекс, се борят с изморения външен вид на кожата. Текстурата на кожата се изглажда и тя е по-балансирана.

Rutin & Melilot Extract

Съчетава екстракт от мелилот и рутин,известен още като витамин Р. Комбинация от две активни съставки, които подобряват вискозитета на кръвта, нормализират пропускливостта на кръвоносните съдове и клетъчните мембрани. Имат антиоксидантно действие. Активните съставки също помагат на витамин С да остане по-дълго в тялото като антиоксидант, което от своя страна стимулира производството на собствен колаген.

Salicylic Acid 0.2%

Салициловата киселина или 2-хидроксибензоената киселина e органична киселина, която се намира естествено в кората на дървото бяла върба (Salix alba) и сладката бреза (Betula lenta) и е предпочитана активна съставка, заради своите противовъзпалителни свойства. Серумът има ексфолиращо, кератолитично, антисептично и антибактериално действие.

Sodium Pyruvate 1%

Възстановяващ разтвор с натурални активни съставки, който присъства в клетката и е предназначен да стимулира освобождаването на енергия. Енергизиращ и ревитализиращ, той е подходящ за процедури за лице и тяло, за стимулиране производството на колаген, както и за активността на фибробластите.

Taurine

Антиоксидантен разтвор, който подобрява приема на подхранващи съставки от косата, като улеснява проникването на натриеви, калиеви и магнезиеви йони в клетките. Също така има силни антиоксидантни и детоксикиращи свойства. Нанесен на скалпа, укрепва косата, придава обем и блясък, косата расте здрава, по-гъста и силна.

Trace Elements

Подхранващ разтвор, който съдържа основните елементи, които балансират функциите на кожата, като поддържат младежкия ѝ вид. Разтворът стимулира ензимите, които регулират физиологичните реакции на организма. Коктейлът от цинк, селен, мед, хром и магнезий възстановява биохимичните процеси на кожата.

Vitamin A

Разтвор, който се бори със свободните радикали и обновява клетките на кожата. Влияе на плътността и еластичността на кожата, като регулира кератинизацията и процеса на заздравяване. Увеличава метаболизма на дермалните клетки и стимулира синтеза на колаген.

Vitamin C 20%

Възстановяващ и антиоксидантен разтвор с витамин C, подпомага синтеза на колаген- изключително важен за кръвоносните съдове, сухожилия, ставните връзки и костите. Той регенерира кожата, стимулира синтеза на колаген и еластин, активира функцията на фибробластите.

Tranexamic Acid

Транексамова киселина има съдосвиващо действие, както и депигментиращи и изсветляващи свойства и озарява кожата. Транексамовата кислеина помага за подобряване на външния вид на упорити пигментни петна и намалява появата на бръчки при суха кожа.

X-DNA Gel

Серум за борба против стареенето, който съдържа ДНК- естествен полимер с отлични антиоксидантни и подхранващи свойства. Предпазва клетъчната мембрана от оксидативен стрес, регенерира клетките и възстановява съединителната тъкан, стимулира оздравителния процес.